Валютне регулювання НБУ призведе до нестачі палива на АЗС - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валютне регулювання НБУ призведе до нестачі палива на АЗС - експерт

Енергетика
1099
Валютне регулювання НБУ призведе до дестабілізації на ринку нафтопродуктів і нестачі палива на АЗС. Про це в ході прес-концеренції повідомив експерт, директор спецпроектів НТЦ “Психея” Геннадій Рябцев.
За його словами, на сьогодні новою проблемою стала неможливість придбати валюту для закупівлі нафтопродуктів.
“Після прийняття НБУ постанови, валюту можна придбати через 6 банківських днів з дня перерахування гривні на спецрахунок. Придбання валюти не гарантується, курс її придбання на день торгів невідомий”, – зазначив експерт.
Рябцев зазначив, що такий стан справ не дозволяє операторам планувати свою діяльність, підписувати довгострокові контракти, а також об’єктивно підвищити собівартість поставок, а значить і роздрібну ціну.
“42% нафтотрейдерів заявляють про дефіцит валютної виручки… Схоже в НБУ не бачать розбіжностей між фінансовими спекулянтами та підприємцями, які забезпечують стабільність реальної економіки. Така короткозорість на руку комерційним банкам, які можуть скористатися складною ситуацією, в яку потрапили учасники ринку. Тоді варто очікувати не тільки подорожчання нафтопродуктів, але і їх дефіциту напередодні польових робіт”, – зазначив він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас