Італійці побудують сонячну електростанцію в Чорнобильській Зоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійці побудують сонячну електростанцію в Чорнобильській Зоні

Енергетика
845
Компанія Vipiemme Solar SRL (Італія) приступить до будівництва сонячної електростанції потужністю до 0,5 МВт у Чорнобильській зоні відчуження з настанням сприятливих погодних умов.
Про це повідомили представники Vipiemme Solar під час підписання меморандуму з Мінекології та Держагентством з управління зоною відчуження у Києві в четвер.
Інші подробиці проекту компанія не розкрила.
Vipiemme Solar відповідає за розвиток сонячної енергетики в структурі групи Vipiemme SPA, основною спеціалізацією якої є виробництво свинцевих акумуляторів для транспорту.
Як повідомлялося, Україна в останні роки розвиває поновлювану енергетику інтенсивніше, ніж традиційну, для зміцнення енергетичної безпеки і зниження негативного впливу галузі на навколишнє середовище. Найбільш динамічно розвивається сонячна енергетика.
На різних етапах реалізації перебуває понад 100 проектів будівництва сонячних електростанцій сумарною потужністю понад 1,4 ГВт. Такі об’єкти, крім вітчизняних компаній, будують також гравці з Португалії, Німеччини, Франції, Австрії, Чехії, Ізраїлю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас