Власник NBC запланував угоду на $45 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власник NBC запланував угоду на $45 млрд

Фондовий ринок
407
Телекомунікаційна корпорація Comcast, контролююча мовну компанію NBC Universal, планує купити найбільшого конкурента Time Warner Cable за 45 мільярдів доларів. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на неназвані джерела. Інформацію з посиланням на власні анонімні джерела підтверджує The Wall Street Journal.
Операцію планується сплатити акціями. Акціонери Time Warner повинні отримати за один папір своєї компанії 2,875 акції Comcast, які будуть випущені напередодні угоди. За інформацією WSJ, ради директорів компаній вже схвалили злиття.
Якщо брати до уваги ціну акцій Comcast в розмірі 55,24 долара (станом на 12 лютого), вартість одного паперу Time Warner в ​​рамках операції буде оцінена в 158,8 долара. У підсумку акціонерам останньої дістанеться чверть нової компанії.
Comcast і Time Warner – найбільші кабельні оператори в США. Незважаючи на їх розміри, як зазначає NYT, споживачі не повинні постраждати від злиття, оскільки ринки компаній майже не перетинаються. WSJ вважає, що, навпаки, угода може зіткнутися з опором регуляторів. Comcast обслуговує в СЩА 22 мільйони глядачів, у Time Warner 11 мільйонів абонентів.
Якщо злиття відбудеться, воно стане другою великою угодою Comcast за останні кілька років. У січні 2011 року компанія завершила поглинання медіахолдингу NBC Universal, якому належить канал NBC і кіностудія Universal Studios. Сума угоди становить 30 мільярдів доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас