Для реабілітованого Попова вже шукають нову посаду - віце-прем'єра або міністра — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для реабілітованого Попова вже шукають нову посаду - віце-прем'єра або міністра

Казна та Політика
906
Екс-голова столичної адміністрації Олександр Попов тепер чистий перед законом. Справа про перевищення повноважень під час розгону студентського мітингу в ніч на 30 листопада проти нього, а також заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича і начальника столичної міліції Валерія Коряка закрита Печерським судом ще 7 лютого. Як заявили в прокуратурі, вони потрапили під Закон про амністію від 19 грудня минулого року.
«Райсуди столиці виконали вимоги зазначеного закону про звільнення від кримінальної відповідальності підозрюваних, обвинувачених та засуджених за події, які відбувалися в листопаді-грудні минулого року», – сказала прес-секретар прокуратури Києва Яна Соболевська.
Куди піде працювати колишній керівник міста, навіть в його родині не знають. Але, за словами заступника керівника фракції ПР Михайла Чечетова, для Олександра Попова в державі посада знайдеться.
«Думаю, президент знайде роботу для Попова. Для людини такого масштабу з таким досвідом роботи підійде робота в уряді – і віце-прем’єром, і міністром», – сказав нам Чечетов.
Ми зв’язалися з Поповим, він підтвердив, що справа закрита, однак коментувати відмовився.
«Я в Києві, відпочиваю. Відновлюю здоров’я», – зазначив він. До кабінету в мерії він не заходив, там залишилися його особисті речі. З новим головою Макеєнком він спілкується.
«Вістям» вдалося поспілкуватися з сином Попова Дмитром, який живе в Комсомольську і працює на Полтавському ГЗК. Про те, що батька звільнили від звинувачень, він вже знав.
«Коли все це трапилося і йому пред’явили обвинувачення, батько подзвонив мені і сказав: «Знай, син, я цього не робив». Я в цьому не сумнівався, вся сім’я знала, що його провини в розгоні студентів немає. Весь цей час ми його підтримували. Мама переживала, сліз я не бачив, вона всередині все тримала. Ми вірили, що справедливість переможе, і це трапилося», – зазначив Дмитро.
За його словами, Попов нікуди виїжджати з Києва не збирається. «Він залишиться жити в Києві», – каже Дмитро.
Володимир Сівкович зараз на лікарняному. «Щойно одужаю, повернуся в стрій», – сказав він. А от у МВС поки що не можуть сказати, чи повернеться на роботу начальник столичної міліції. «У мене інформації немає», – сказав речник МВС Сергій Бурлаков.
«НЕХАЙ ПОЛІТИКИ МІЖ СОБОЮ ДОМОВЛЯТЬСЯ»
У сім’ї сина Попова до теми протестів у Києві ставляться стримано. «Кожна людина має право на свою точку зору. Я живу в невеликому провінційному містечку і можу сказати про людей, які тут працюють. Нам просто ніколи обговорювати все це. У нас немає такої ейфорії, як на Західній Україні. Ми працюємо і отримуємо хорошу зарплату на ГЗК, у нас зовсім інше життя. Ви не побачите тут наметів і листівок. Людям це нецікаво. Ніхто з ГЗК туди не поїхав, ніяких автобусів туди не відправляли. Розумієте, нам хочеться стабільності. Є політики, і вони повинні між собою домовитися, а не люди воювати один з одним», – вважає Дмитро Попов.
Марина Петік
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас