Україна підписала контракт на продаж 50 танків Т-64 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна підписала контракт на продаж 50 танків Т-64

Казна та Політика
1360
Держпідприємство “Укроборонсервіс”, що входить до концерну “Укроборонпром”, підписало контракт на капітальний ремонт і продаж за кордон 50 танків Т-64БВ-1.
Вартість контракту і країну-замовника концерн не називає, проте наголошується, що інтерес до Т-64 виявляють держави, що експлуатують техніку радянського виробництва. Переважно, це регіони Африки, Південно-Східної Азії, частково країни арабського світу.
Роботи за контрактом будуть виконуватися на Харківському бронетанковому заводі, йдеться в повідомленні “Укроборонпрому”.
“Т-64 вважається танком стратегічного прориву і до сьогодні за кордон не поставлявся. За низкою тактико-технічних характеристик, таких як вогнева міць, захищеність, прохідність, цей танк перевершує Т-72, а з елементами модернізації у версії Т-64БМ “Булат”- відповідно Т-90. Крім того, за критерієм “ціна-якість” модернізовані Т-64 випереджають зарубіжні аналоги”, – заявив директор дивізіону бронетанкової, автомобільної, інженерної та спецтехніки Вадим Федосов.
Т-64 – основний бойовий танк, створений на початку 60-х років КБ Харківського заводу транспортного машинобудування (зараз – Харківське конструкторське бюро з машинобудування). Серійно вироблявся на Харківському заводі транспортного машинобудування (зараз – Завод імені Малишева) до кінця 80-х років.
Україна є головним користувачем цих танків. За даними Міжнародного інституту стратегічних досліджень, станом на 2012 рік на озброєнні української армії перебувало 1667 одиниць Т-64. Крім них, на озброєнні України знаходяться також танки Т-72 і Т-84 “Оплот”.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас