В Україні відремонтують 8 доріг національного значення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні відремонтують 8 доріг національного значення

Казна та Політика
1708
У четвер-п’ятницю уряд має виділити «Укравтодору» гроші з держбюджету на плановий і капітальний ремонт доріг.
Поки кошти не розподілили, в транспортній службі не дають офіційних коментарів, але джерела «Вістей» в «Укравтодорі» стверджують: у 2014-му заплановано капітально відремонтувати вісім доріг національного та один автошлях міжнародного значення (М-06 Київ – Чоп). «Укравтодору» всього повинні дати 15 млрд гривень, з яких 2,4 млрд грн підуть місцевим бюджетам, які з цього року відповідають за регіональні дороги, більше 9 млрд підуть на погашення кредитів, решта (більше 3 млрд грн) пустять на будівництво, ремонт і утримання шляхів загального користування.
ДЕ ПОЛАГОДЯТЬ
За даними нашого джерела, обіцяне екс-прем’єром Азаровим зведення нових доріг у 2014-му знову відкладається. Будуть лише ремонтувати існуючі. Так, планується підлатати деякі ділянки траси міжнародного значення Київ – Чоп, а також дороги:
Херсон – Джанкой – Сімферополь, Вінниця – Умань – Знам’янка
Житомир – Чернівці
Суми – Краснопілля – Богодухів
Київ – Харків – Довжанський
Знам’янка – Дніпропетровськ
Дніпропетровськ – Миколаїв та Дніпропетровськ – Донецьк – Луганськ
У прес-службі «Укравтодору» в свою чергу запевняють: нове таки побудують, правда, невідомо, коли почнуть і скільки коштів на це виділять.
«Першочерговими для завершення будівництва були визначені магістраль через Дніпро в Запоріжжі, а також обходи міст Дніпропетровськ, Донецьк і Севастополь. У пріоритеті також такі дороги, як М-03 Київ – Харків – Довжанський, М-04 Знам’янка – Луганськ – Ізварине і М-05 Київ – Одеса», – кажуть у транспортній службі.
Експерти кажуть, що, як і раніше, найбільш проблемні дороги – на заході України. «Найнебезпечніша дорога – це Київ – Чоп (погано освітлюється, там часто гинуть пішоходи, тому що дорога проходить через села). Їй також не поступається дорога, яка веде від Чернігова до Криму, – та траса, по якій росіяни та білоруси їздять на ПБК», – сказав нам президент Асоціації дорожнього руху Михайло Берлін.
БУДУЮТЬ ІСПАНЦІ
Питання ремонту ділянок дороги Київ – Чоп в цьому році може зважитися. Так, іспанська компанія Elsamex SA (у Європі будує і експлуатує дороги біля залізничних шляхів та аеропортів) навесні почне капремонт ділянки від м. Броди до м. Стрий (177 км). Згідно з угодою, яку іспанці ще в грудні підписали з «Укравтодором», протягом семи років після закінчення робіт вони будуть відповідати за плановий ремонт і експлуатацію цієї ділянки.
«Ця компанія повинна не тільки виконати капремонт двох об’єктів, які розміщуються на ділянці, – обхід м. Олесько і Гамаліївської дамби, а й забезпечити допдаткове освітлення, облаштувати пункти контролю маси», – коментують в «Укравтодорі».
Раніше обговорювався варіант, що ця ділянка дороги буде платною. Але експерти до такої ініціативи ставляться насторожено – кажуть, спочатку треба обговорити ціну і роз’яснити, як їздити по безкоштовній трасі з платним відрізком.
Ольга Омельянчук
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас