"Газпром" повністю переїжджає до Петербурга — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" повністю переїжджає до Петербурга

Фондовий ринок
894
Концерн “Газпром” може до кінця 2015 року повністю перебазуватися в Петербург, рішення про поступовий переїзд вже прийнято, повідомляють джерела в компанії.
Структури “Газпрому”, в основному дочірні компанії, активно шукають в Петербурзі офісну нерухомість в оренду, на час, поки буде побудований хмарочос “Лахта центр” (86 поверхів, 334 000 кв. м). “Лахта центр” повинен бути завершений до кінця 2018 року, він стане штаб-квартирою “Газпрому”.
“У нас немає планів переїзду в Петербург. Є розуміння, що “Газпром” буде більш виважено проводити політику щодо розміщення кадрів територією країни”, – запевняв влітку 2012 року голова правління “Газпрому” Олексій Міллер. Пізніше було оголошено про переміщення в Петербург “Газпром нафти” (переїхала в 2012 році) і “Газпром експорту” (переїзд повинен був завершитися в 2013-му). Всього в Петербурзі вже працюють п’ять департаментів “Газпрому” і кілька “дочок”.
З відходом “Газпрому” Москва втратить частину податків. Відрахування в бюджет Москви за 2012 рік могли становити близько 160 млрд рублів, підрахував аналітик ІК “Анкорінвест” Сергій Вахрамєєв. Московська казна вже зіткнулася зі значним скороченням податкових надходжень від монополіста : у 2012 році “Газпром” оголосив себе консолідованою групою платників податків і розподілив відрахування між регіонами.
У Росії випадки масових переїздів з Москви до інших міст настільки великих організацій – рідкість. У 2007 році в Нижній Новгород з Москви переїхала група ГАЗ.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас