Через стрибок долара в Україні вже подорожчали фрукти, м'ясо та алкоголь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через стрибок долара в Україні вже подорожчали фрукти, м'ясо та алкоголь

Валюта
1359
Курс долара припинив стрімко зростати вгору. Однак наслідки його минулого зльоту українці вже відчули. Як і попереджали економічні аналітики, валютні коливання відгукнулися перш за все подорожчанням імпортних товарів.
Ціни зросли, зокрема, на цитрусові, солодощі, м’ясо і алкоголь. Однак цінники змінилися далеко не у всіх продавців. Багато хто реалізує старі запаси, придбані ще до стрибка долара. Тому подальше зростання цін цілком можливе – якщо гривня не зміцніє, наступні партії імпортних товарів будуть закуповуватися вже за більш високим курсом.
Проте залишається високою ймовірність, що значного зростання цін все ж не відбудеться. “Зараз ще дуже багато імпортерів в очікуванні. За їх словами, очікують, що буде далі з курсом євро і курсом долара. Коли долар підскочив майже до 9, вони заявили про підняття. Коли опустився – ринок, так би мовити, завмер”, – зізнався керівник одного з супермаркетів.
Цінники на вітчизняні товари повинні залишитися незмінними. Принаймні, для подорожчання продуктів українського виробника ані продавці, ані аналітики підстав поки що не бачать.
Нагадаємо, про подорожчання імпорту вже попередили в Мінекономіки. Чиновники відзначають, що найбільше зростання долара позначиться на цінах побутової техніки.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас