Цього року попит на квартири в новобудовах зросте вдвічі - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цього року попит на квартири в новобудовах зросте вдвічі - експерт

Нерухомість
5022
До кінця поточного року попит на квартири в новобудовах удвічі перевищить кількість квартир, придбаних на вторинному ринку житла. Такий прогноз озвучив провідний спеціаліст департаменту маркетингу одного зі столичних агентств нерухомості Сергій Костецький.
Костецький пояснив, що наприкінці минулого року українці стали купувати більше квартир в новобудовах і будинках, що будуються, ніж на вторинному ринку.
“Основний чинник, через який це сталося – це обмеження готівкових розрахунків. Разом з цим люди зрозуміли, що вигідніше інвестувати в новобудови, вони і якісні, і мають більше переваг. І зараз дійсно попит на житло в новобудовах вище, ніж на вториннT, і, думаю, ця тенденція буде поступово збільшуватися. У 2008 році на первинному ринку було продано 10 тис. квартир, на вторинному – 20 тис., а зараз ситуація може кардинально змінитися і до кінця поточного року може бути таке, що на вторинному ринку буде продано вдвічі менше квартир, ніж у новобудовах”, – зазначив С. Костецький.
За його словами, така тенденція пов’язана із зростанням довіри населення до забудовників, вигідними і різноплановими пропозиціями житла.
Нагадаємо, експерти радять купувати житло на первинному ринку у великих забудовників з гарною репутацією і великою кількістю введених в експлуатацію будинків.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас