Долар в Україні подорожчає на День закоханих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар в Україні подорожчає на День закоханих

Казна та Політика
13577
Безготівкові торги на валютному ринку пройшли в понеділок під керуванням держбанків і НБУ. Через обмеження, введені Нацбанком 7 лютого (компанії-імпортери зможуть розпочати купівлю долара не раніше п’ятниці), вони стали чи не єдиними покупцями валюти та підім’яли міжбанк під себе.
З початку торгів вартість долара вчора скотилася з 8,55 грн/$ до 8,46 грн/$. На готівковому ринку панувала плутанина: населенню продовжували продавати валюту дорого, а викуповували дешево.
«Понеділок пройшов в широкому діапазоні – 8,30-8,80 грн/$. Протягом тижня очікуємо скорочення різниці між курсом купівлі і продажу», – сказав «Вістям» заступник голови Фідобанка Олександр Соболєв. Зниження курсів в касах буде поетапним і розпочнеться сьогодні. «У вівторок купувати валюту у громадян будуть в середньому по 8,45 грн/$, а продавати їм по 8,65 грн/$», – спрогнозував економіст казначейства «Банку Нацкредит» Володимир Фенюк.
Подальше здешевлення долара можливе лише в разі зменшення курсу Нацбанку, який до п’ятниці залишиться його головним покупцем на міжбанку.
«Якщо припускати подальші виходи НБУ на торги, то курсовий коридор на безготівковому ринку може зафіксуватися в рамках 8,4-8,5 грн/$», – вважає експерт UniCredit Bank Тантелі Ратувухері. Тож бажаючим придбати долар експерти радять почекати – курс продажу в касах ще повинен знизитися. Але не довше, ніж до 14 лютого: в цей день очікується зростання попиту на безготівковий долар і його курсу. «Через недавно затверджені обмеження накопичився відкладений попит на валюту з боку імпортерів. Він, звичайно не обрушиться на міжбанк в один момент, але буде вищий, ніж зараз», – упевнений Володимир Фенюк.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас