Щасливий кінець: багатостраждальний LNG-термінал нарешті отримав земельну ділянку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щасливий кінець: багатостраждальний LNG-термінал нарешті отримав земельну ділянку

Енергетика
1088
Головне управління Держземагентства в Одеській області видало держпідприємству “Національний проект” Ел Ен Джі Термінал “дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування для будівництва, експлуатації та обслуговування об’єктів національного проекту.
Як повідомили в прес-службі ГУ Держземагентства в Одеській області в суботу, ділянка майбутнього будівництва має площу близько 13,5 га. Вона розташована на території Сичавської сільської ради Комінтернівського району (за межами населеного пункту).
“Головне управління Держземагентства в Одеській області дало доручення територіальним органам Держземагентства в містах і районах області всіляко сприяти в межах своєї компетенції та відповідно до вимог чинного законодавства при відведенні земельних ділянок, необхідних для реалізації національних проектів на території області”, – додали в прес-службі.
Як повідомлялося, у вересні 2013 року президент України Віктор Янукович висловив сподівання, що будівництво LNG-терміналу почнеться в середині 2014 року.
Україна планує розділити будівництво LNG-терміналу на два етапи. На першому буде залучено судно-термінал потужністю 5 млрд куб. м газу на рік, на другому буде побудований наземний термінал потужністю 10 млрд куб. м газу на рік.
В рамках першого етапу будуть проведені днопоглиблювальні роботи (за рахунок коштів, що залучаються ДП “LNG-термінал”, 121 млн євро), побудовано з’єднання з газопроводом високого тиску (за кошти ДК “Укртрансгаз”, вартість до 113 млн євро), встановлено орендоване судно-термінал.
На другому етапі буде побудований наземний термінал (за кошти консорціуму інвесторів, вартість – 735 млн євро).
Проект передбачає будівництво СПГ-терміналу в районі м. Южне (Одеська обл.) Поруч з нафтовим терміналом ПАТ “Укртранснафта” і МТП “Південний”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас