Київ став головною жертвою крайніх методів політичного протистояння - академік Толочко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ став головною жертвою крайніх методів політичного протистояння - академік Толочко

Казна та Політика
1015
Силова боротьба між протестувальниками та правоохоронцями в центрі Києва може обернутися для столиці багатомільйонними збитками. У зоні ризику знаходяться пам’ятники архітектурного, культурної і наукової спадщини країни, в тому числі ті, що знаходяться в Національному художньому музеї та будівлі секції гуманітарних і суспільних наук НАН України на Грушевського, 4. Про це в ефірі телеканалу БТБ заявив Петро Толочко, академік Національної академії наук України, директор Інституту археології НАН України.
«Жертв багато, і, можливо, головною жертвою є Київ. Київ, який калічиться, який розоряється людьми, що не живуть в Києві, яким Київ байдужий, які не знають його історії… Особливо неприпустимі події відбуваються на вулиці Грушевського – ми бачили, як палили автомобільні покришки, як закидали «коктейлями Молотова», як був задимлений Національний художній музей… », – зазначив академік. За його словами, чорний дим від палаючих покришок проник в приміщення, проте великого збитку вдалося уникнути, оскільки основну частину фонду працівники музею встигли сховати в підвальних приміщеннях.
«Ніхто з «рульових Майдану» абсолютно не звертав на це уваги. Їм, вибачте за вира , очевидно, наплювати на це все, їм хочеться влади», – підкреслив Петро Толочко. Він також акцентував увагу на тому, що представники столичної інтелігенції вже звернулися до влади та учасників акції протесту з проханням зупинити руйнування Києва. «Люди в цьому зверненні подали своєрідний SOS: схаменіться – немає мети, яка б виправдовувала ось таку грубість, жодна влада цього не варта», – закликав Петро Толочко.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас