Від умовної стабілізації гривні проблем може бути більше, ніж від гнучкого, але керованого курсу, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від умовної стабілізації гривні проблем може бути більше, ніж від гнучкого, але керованого курсу, - експерт

Казна та Політика
5044
Встановлення Національним банком України нового офіційного курсу є правильним кроком. Таку думку висловив аналітик з Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь в коментарі Finance.ua.
“Це просто означає, що ми визнали – в обмінниках і на міжбанку в нас був один курс, а офіційний – інший. Це було неправильно, коли в нас останній тиждень тримався міжбанк близько 9 грн/$, а офіційний курс – 8 грн/$”, – сказав він.
“Я маю надію, що все ж таки ми перейдемо до більш гнучкого курсоутворення. На жаль, поки що наш попередній досвід свідчить, про те, що Національний банк з великим небажанням ставиться до переходу до гнучкого курсоутворення, тому, нажаль, думаю, що буде робитися спроба зафіксувати на рівні 8,7 грн.”, – передбачив експерт, зазначивши, що проблем від умовної стабілізації може бути набагато більше, ніж від гнучкого, але керованого обмінного курсу.
Більше про встановлення нового офіційного курсу Національним банком України читайте у статті Що означає для українців новий офіційний курс долара в 8,7 грн?
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас