Луценко розповів про провал переговорів опозиції з ПР - "їм були потрібні гарантії безпеки, а їх не дали" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко розповів про провал переговорів опозиції з ПР - "їм були потрібні гарантії безпеки, а їх не дали"

Казна та Політика
4668
Екс-глава МВС вважає, що опозиційним політикам необхідно було б заявити, що вони не допустять оголошення позачергових виборів Ради у порушення Конституції.
Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що переговори опозиції з депутатами Верховної Ради з фракції Партії регіонів провалилися через те, що цим парламентаріям не було надано гарантії безпеки. Про це він сказав в ефірі телекомпанії “5 канал” увечері 6 лютого.
“Вони потребують тієї людини, яка їм гарантує в парламенті захист сьогодні і політичну перспективу завтра. І ось поки що такого лідера серед опозиціонерів вони не бачать”, – зазначив екс-міністр.
За підрахунками Луценка, зараз у Раді близько 70 членів фракції ПР потенційно можуть підтримати своїх політичних опонентів.
Достатнім захистом, на думку політика, для них була б зміна голови парламенту на лояльного до нинішньої опозиції.
У цьому зв’язку він висловив думку, що ключовою проблемою, яка відлякала депутатів від ПР від підтримки пропозицій опозиції, стала загроза розпуску парламенту.
Екс-міністр вважає, що лідерам опозиції варто було б заявити, що вони в жодному разі не допустять оголошення позачергових виборів Ради у порушення Конституції. Резюмуючи, він погодився з тезою, що поки опозиція програє владі у питанні роботи з депутатами.
“Наразі – так. Але це тільки на сьогоднішній день”, – підкреслив Луценко.
На його думку, зараз є два шляхи зміни ситуації на користь опозиції: перелом ситуації в Раді, або ж тиск з боку протестувальників на вулицях, однак, як вважає екс-міністр, другий сценарій дуже небажаний, оскільки загрожує новими жертвами.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас