МВС: у ніч розгону Майдану там стояв готовий до бою Правий сектор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС: у ніч розгону Майдану там стояв готовий до бою Правий сектор

Казна та Політика
5853
Віталій Захарченко розповів нові подробиці подій 30 листопада 2013, які сталися в Києві, на Майдані.
У силовому фіналі штурму Євромайдана 30 листопада 2013 року винувато “радикальне крило” протестних акцій. Про це розповів в.о. міністра МВС Віталій Захарченко.
За словами силовика, 29-го числа студенти заявили, що припиняють протестні акції. Ближче до півночі всі почали розходитися.
“Залишалося близько 500 осіб, але це були вже інші люди – представники так званого “Правого сектора”. Ця радикальна група з’явилася не 19 січня, як багато хто думає, а проявила себе в перші ж дні протистояння. Як і “Спільна Справа”, “патріот України”, частина ультрас – футбольних фанів”, – говорить міністр.
Захарченко впевнений, що “вони не виникли просто так, вони були завжди”.
“Коли нам говорять, що постраждали неповнолітні, ми цього не заперечуємо. Просто потрібно розуміти в яких організаціях перебували ці діти. Пам’ятаєте відео: 1 грудня на Банковій хлопець у масці б’є ланцюгом бійців внутрішніх військ. Так от, йому всього 15 років”, – заявив Віталій Захарченко.
Голова МВС уточнив, що в ту ніч прямих команд застосувати силу проти мітингувальників ніхто не давав. Йшлося тільки про те, що спецпідрозділ Беркут має відтіснити мітингувальників.
“У спецназ полетіло каміння, запалені палиці, вибухові пакети. Формально у співробітників міліції з’явилося право на застосування фізичної сили. Сталося те, що сталося. Я особисто в той же день дав свою оцінку: дійсно була застосована зайва сила”, – вважає міністр.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас