Фундаментальних підстав для зниження курсу гривні немає - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фундаментальних підстав для зниження курсу гривні немає - експерт

Валюта
2628
Ситуація на валютному ринку України прямо залежить від політичних подій. Як тільки відбувається чергове загострення і конфлікт влади і опозиції – курс різко зростає, але через пару днів починає стихати і опускатися.
Про це заявив генеральний директор інвестиційно-банківської компанії European Capital Management Вадим Браїловський. На думку фінансиста, на сьогодні немає ніяких фундаментальних макроекономічних підстав для того, щоб падав курс гривні.
“Основний ризик для національної валюти лежить в сфері психології – політична нестабільність неминуче тягне за собою економічну і фінансову. В останні дні січня 2014 року на валютному ринку України почалася паніка. Долар почав дорожчати день від дня, причому обороти на ринку досягають 4,5-5 мільярдів доларів на день – у кілька разів більше, ніж до початку Євромайдану, а ціна купівлі долара вже пробила психологічно важливу позначку в 9 гривень за долар”, – вважає експерт.
Браїловський нарікає, що в таких умовах люди готові купувати долари за будь-які гроші, за ціною, ще немислимою всього місяць тому.
Він також зазначив, що протистояння, яке триває три місяці, впливає на курс долара і завдає колосальної шкоди і становить загрозу українській економіці.
“Ще на початку грудня 2013 року провідні світові рейтингові агентства – Moody’s, Fitch, Standard & Poor’s – попереджали, що затяжна політична криза з великою часткою ймовірності перетече в кризу валютну. Це провокує різке підвищення попиту на валюту, і погіршує, таким чином, і без того складну ситуацію в країні з зовнішньою ліквідністю і як наслідок, це призводить до ослаблення національної валюти гривні”, – переконаний експерт.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас