Банкір: гривневий депозит під 20% річних зараз вигідніший ніж скупка доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: гривневий депозит під 20% річних зараз вигідніший ніж скупка доларів

Валюта
2871
Гривневий депозит сьогодні приносить більш високу прибутковість, ніж купівля валюти, сказав в коментарі телеканалу БТБ Сергій Мамєдов, виконавчий директор Незалежної асоціації банків України.
“Зараз дуже хороша ситуація для того, щоб робити вигідні розміщення (гривневих депозитів). Курс долара знаходиться досить таки високо, в межах 8,8 грн, ставки за депозитами у гривні теж мають дуже високий рівень, близько 20%. Тому навіть тим, у кого є валюта, я б рекомендував її продати і розмістити гривню під ставки 20% на період чим довше, тим краще”, – пояснив Мамєдов.
За словами фінансиста, зараз деякі банки можуть пропонувати підвищені ставки за вкладами для залучення й утримання клієнтів, оскільки в деяких банках спостерігається відтік депозитів. Мамєдов нагадав, що у разі дострокового зняття вкладів люди втрачають відсотки і порекомендував не вчиняти таких дій під впливом емоцій.
“Закликаю всіх клієнтів банківської системи: будьте спокійні, не приймайте раптових рішень, які одразу прийшли, не слухайте друзів, знайомих, не забирайте достроково гроші. Ситуація стабілізується”, – сказав банкір.
За словами Мамєдова, на сьогодні не існує економічних передумов для зниження курсу національної валюти, а нинішній курс долара формується виключно під впливом психологічних факторів і дій окремих спекулянтів.
Фінансист розповів, що під час зустрічі керівників 20 найбільших банків країни з керівниками Національного банку, яка відбулася 5 лютого, представники регулятора заявили про готовність вжити низку заходів щодо стабілізації курсу гривні біля відміток, близьких до 8 грн/дол. Зокрема, йдеться про здійснення інтервенцій на валютному міжбанку і зниження активності спекулянтів.
“Ми отримали впевненість у тому, що ситуація буде стабілізуватися. Хочу відзначити, що всі моменти, які виникають на сьогоднішній день, вони пов’язані не з економічними причинами, а з політичними. Щойно рішення про затвердження уряду буде прийнято, я запевняю, що знизиться курс долара, тому що суспільство отримає позитивні сигнали”, – заявив керівник банківської асоціації.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас