Сьогодні не спостерігається великого попиту на валюту з боку населення - Укрсоцбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні не спостерігається великого попиту на валюту з боку населення - Укрсоцбанк

Валюта
3105
Тіньовий сектор формує підвищений попит на валюту, який призвів до різкого зростання котирувань валют на міжбанку. Про це повідомив заступник голови наглядової ради “Укрсоцбанку” БТБ Борис Тимонькін.
Він зазначив, що сьогодні не спостерігається великого попиту на валюту з боку населення. “Ми розуміємо, обмінюючись враженнями, що, мабуть, частина учасників якихось тіньових схем найбільше вже активізувалася. І це вже питання до Національного банку, до податкової інспекції. Контролюйте і притискайте ці ситуації”, – сказав Тимонькін.
Банкір зазначив, що злагоджена робота уряду та НБУ допоможе збалансувати ситуацію на валютному ринку і знизити панічні настрої, оскільки саме вони зараз визначають курс валют, а не об’єктивні економічні фактори.
“Якщо жорстко і дружно працюють уряд і Національний банк, то все можливо, тому що причина цього зростання – це чисто нерви. Вона ж не економічного характеру. У нас платіжний баланс минулого року – плюс 2 млрд дол, на відміну від мінус 4 млрд дол позаминулого року. Тобто, таких серйозних, об’єктивних економічних чинників тиску на курс немає. Ситуація була б краща, якби не нервували”, – зазначив банкір.
Тимонькін додав, що зараз керівники НБУ відновили взаємодію і регулярні зустрічі з представниками банків для посилення, щоб контролювати ситуацію як у самому фінансовому секторі, так і на валютному ринку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас