Достовірність медичних довідок перевірятимуть через електронний реєстр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Достовірність медичних довідок перевірятимуть через електронний реєстр

Казна та Політика
1281
Підтвердження проходження громадянами медичних оглядів та достовірність виданих за їх результатами медичних довідок можна перевірити через впровадження на державному рівні електронного реєстру. Про це під час круглого столу повідомив президент Асоціації медичних комісій та експертиз Михайло Бондарчук.
М.Бондарчук розповів, що сьогодні медичні огляди населення не відповідають якості надання медичних послуг, вимогам сучасності і, по суті, перетворилися на профанацію.
“Поліклініки, в основному приватні, що спеціалізуються на проведенні медоглядів, фактично працюють в режимі продажу довідок. За 10-15 хвилин, максимум годину, без проведення будь-яких обстежень і оглядів, рекомендованих наказами, людина за гроші отримує довідку. І так країна дає в руки психічно хворим людям зброю, пускає хронічних алкоголіків за кермо і т.д. Як наслідок – травми, каліцтва ні в чому не винних людей, а потім витрати з держбюджету на інвалідність, пенсії, оплата лікарень та інше. Тобто загалом фіктивне виробництво медичних оглядів може нести собі загрозу в цілому національної безпеки”, – сказав М.Бондарчук.
За словами М.Бондарчука, одним з механізмів вирішення вищевказаної проблеми є впровадження на державному рівні електронного реєстру, який міститиме інформацію щодо переліку виданих громадянам довідок.
“Кілька років тому ми почали розробку такого реєстру, сьогодні він створений і частково він вже впроваджується. Тепер лікар може побачити всю історію виданих медичних форм пацієнтові і, виходячи з моментально отриманої інформації, зробити свій висновок і видати відповідні напрями. Міністерства, відомства, роботодавці, викладачі і взагалі – будь-яка людина, може на сайті Асоціації перевірити медичний бланк отриманої довідки”, – зазначив М.Бондарчук.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас