Microsoft підвищила зарплату новому гендиректору на 70% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft підвищила зарплату новому гендиректору на 70%

Фондовий ринок
554
Базова зарплата нового гендиректора Microsoft Сатьї Наделли становитиме 1,2 мільйона доларів, що на 70 відсотків більше, ніж у колишнього керівника компанії Стіва Балмера. Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на дані виробника програмного забезпечення.
Для Наделли передбачені й інші компенсаційні виплати, у тому числі винагорода акціями. У цілому за перший рік на посаді гендиректора Microsoft він може отримати близько 18 мільйонів доларів, підрахувала WSJ.
На попередній посаді – раніше Наделла працював віце-президентом з «хмарних» сервісів і обчислювальних платформ – нинішній гендиректор отримував оклад в 675 тисяч доларів. Вже тоді Наделла заробляв більше 7,6 мільйона доларів разом з компенсаційними виплатами, тоді як Балмер отримував тільки 1,26 мільйона при базовій зарплаті в 700 тисяч доларів. Справа в тому, що останній відмовлявся від винагороди акціями, яка становить більшу частину компенсаційного пакета.
Сатья Наделла став гендиректором Microsoft 4 лютого цього року. 46-річний співробітник відпрацював в компанії 22 роки на різних посадах. Серед кандидатів у гендиректори називалися також колишній керівник Nokia Стівен Ілоп, виконавчий директор Ericsson Ханс Вестберг, колишній голова Skype Тоні Бейтс.
Стів Балмер оголосив про намір покинути пост гендиректора в серпні 2013 року. Він очолив Microsoft в 2008 році, після того, як засновник компанії Білл Гейтс пішов у відставку. На початку лютого цього року останній також залишив пост голови ради директорів, ставши технічним радником.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас