В Україні звідкись з'явилися багатомільярдні кошти, які раніше ніколи не виходили на ринок - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні звідкись з'явилися багатомільярдні кошти, які раніше ніколи не виходили на ринок - експерт

Казна та Політика
12362
Експерти песимістично розцінюють перспективи подальшого розвитку ситуації в економіці України.
“Ми бачимо, що на сьогодні маємо дві характеристики: гривня стрімко зростає, на жаль, вниз. Крім того, в економіці звідкись з’явилися багатомільярдні кошти, які раніше ніколи навіть не виходили на ринок”, – констатував директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський під час “круглого столу” в середу.
“Якщо подивитися обсяг торгів за останні тижні – по долару і євро – це якісь такі рекорди, що для мене неможливо уявити, звідки беруться гроші і де вони лежали до цього часу”, – додав він.
І.Бураковський вважає, що зараз українській економіці потрібні нові позики, реструктуризація боргів, а також введення жорсткої економії на рівні держави.
При цьому, на його думку, як один з інструментів для вирішення ситуації необхідно розглядати дефолт.
“Ситуацію навколо дефолту я б політично не драматизував. У цьому сенсі я допускаю дефолт як один з інструментів, який дозволить частково вирішити наші проблеми”, – зазначив він.
Експерт констатував, що економіка України на сьогодні є “борговою”, оскільки залучаються кошти, щоб розплатитися з боргами.
Виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко в якості найбільш песимістичного сценарію допускає стрімке падіння гривні.
“Налякане населення кидається в комерційні банки, починається “втеча депозитів”, що ми спостерігали в Україні в кінці 2008-го – початку 2009-го. На цьому тлі “лягає” один із системних банків, а потім і вся банківська система”, – продовжив прогноз експерт.
При цьому він підкреслив, що на тлі зазначеної картини “існує колосальний запит на популізм” з боку українських політиків з урахуванням наближення президентських виборів. За його словами, це не дає можливості приймати правильні економічні рішення.
“Ситуація заходить у глухий кут, ми стикаємося з необхідністю кинути в жорна політики технічний уряд”, – зазначив О.Устенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас