Це психоз - так "Альфа-банк" пояснив стрибок долара в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Це психоз - так "Альфа-банк" пояснив стрибок долара в Україні

Валюта
10058
Тривала політична криза і відсутність чіткої визначеності, звідки Україні чекати допомоги – від ЄС або від Росії – на думку дилерів, породжують паніку на валютному ринку, пише агентство Прайм в середу, 5 лютого.
“Високий попит на долари і євро, обумовлений психозом і панікою, штовхнув курс американської валюти до багаторічних висот. Лише в грудні 2008 року долар короткостроково підскакував до 10 гривень, а у вересні 2009 року він дорожчав до 9,2 гривні. У середу ж ми бачили курс вже в 9,4 гривні, після чого він трохи опустився – до 9-9,2 гривні”, – прокоментував агентству Прайм голова дилерського відділу Альфа-банк (Україна) Дмитро Очеретяний.
“Заборгованість України перед Газпромом GAZP -1,79% перевищує 3 мільярди доларів, а впевненості в подальшій відстрочці платежу немає, що породжує невпевненість у достатності валютних коштів. Тому спроби Нацбанку призупинити обвал гривні за допомогою валютних інтервенцій не роблять особливої ​​погоди на ринку. У вівторок регулятор продав зовсім небагато валюти США по 8,6 гривні”, – додав Очеретяний.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас