СКМ сконцентрувала 100% акцій ДТЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СКМ сконцентрувала 100% акцій ДТЕК

Фондовий ринок
593
SCM (System Capital Management) Limited (Кіпр), холдингова компанія найбільшої української групи СКМ, придбала у кіпрської ER Eastenergy Resource Limited 25% DTEK Holdings BV (Нідерланди), холдингової компанії найбільшої української енергетичної групи ДТЕК, збільшивши свою частку в ній до 100%.
Як сказано в біржовому повідомленні ДТЕК у середу, відповідна угода пройшла 22 січня цього року.
У СКМ уточнили, що E.R. Eastenergy Resource Limited на 100% входить до групи.
“Ця транзакція проведена в рамках корпоративної реструктуризації бізнесу групи СКМ”, – відзначили в прес-службі групи.
До групи “СКМ” входять найбільші в Україні гірничо-металургійний холдинг “Метінвест” і енергохолдинг ДТЕК, банки ПУМБ і “Ренесанс-Капітал”, страховики “АСКА” і “АСКА-Життя”, телекомгруппа Vega, Медіа група “Україна” і видавничий холдинг “Сьогодні Мультимедіа”, “ЕСТА Холдинг” (нерухомість), “Український Рітейл” (роздрібна торгівля). У складі групи також UMG (видобуток глин), “Паралель” (оператор ринку нафтопродуктів), HarvEast (сільське господарство), машинобудівний холдинг Corum (раніше – холдинг “Гірські машини”), транспортний холдинг “Портінвест” та ін.
100% акцій СКМ належать українському бізнесмену Рінату Ахметову.
ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи “Систем Кепітал Менеджмент” (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Холдингу делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас