Вже 73 українських дипломатів підтримали «Євромайдан» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вже 73 українських дипломатів підтримали «Євромайдан»

Казна та Політика
1979
Українські дипломати висловили солідарність з учасниками «Євромайдана». Заяу, яку розміщено на сайті ukrdiplomat.wordpress.com, на даний момент підтримали 73 осіб.
«Ми, українські дипломати… проявляючи свою гідність, честь і громадянську позицію, висловлюємо солідарність із тими, хто на майданах по всій країні бореться за краще майбутнє для України», – йдеться в заяві. Його автори виступають за мирне врегулювання політичної кризи на Україні і «проти насильства і переслідувань».
Дипломатичні працівники також підкреслили, що підтримують євроінтеграцію, вважають її правильною для України.
Серед тих, хто підтримав звернення, виявилися посли з особливих доручень МЗС Андрій Дещиця та Андрій Заєць, представник МЗС у Львові В’ячеслав Войнаровський, перший секретар посольства України в Польщі Олександр Борисенко та інші.
Раніше повідомлялося, що через незгоду з діями української влади подали у відставку двоє почесних консулів України – в Люксембурзі і Познані. Був також відкликаний з посади генконсул України в Стамбулі Богдан Яременко, який розкритикував український «Беркут» за розгін протестуючих у Києві 30 листопада 2013 року.
«Євромайдан» на Україні розпочався наприкінці листопада минулого року. Він був спровокований відмовою уряду від запланованого підписання договору про асоціацію з ЄС (замість цього уряд оголосив про активізацію зв’язків з Росією). Хоча влада стверджувала, що в перспективі від євроінтеграції не відмовляється, протести це не зупинило. Учасники мітингів, що почалися в Києві та деяких інших містах, вимагали підписання згаданого договору, а також зміни влади в країні.
Наприкінці січня мітинги, що тривали в Києві, переросли в безлади, зіткнення радикально налаштованих противників влади з міліцією. В результаті постраждали сотні людей, кілька людей загинули. Паралельно з цим опозиція стала захоплювати будівлі обласних адміністрацій на заході країни, спроби штурму адміністративних будівель робилися також на сході і в центральній частині України.
Влада на цьому фоні пішла на поступки опозиції (зокрема, було відправлено у відставку уряд Миколи Азарова), однак до припинення протистояння це не привело.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас