Чому коливання гривні не є приводом для паніки - думка аналітика — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому коливання гривні не є приводом для паніки - думка аналітика

Валюта
23154
Коливання обмінного курсу гривні як і раніше не є приводом для паніки. Про це повідомив директор інвестиційного департаменту ІК Concorde Capital Андрій Герус.
Зі слів експерта, на сьогодні зміна курсу не вийшла за межі 5%, хоча і спостерігається швидка корекція. “Це, можна сказати, нормальний процес для ринкових країн, тим більше – для перехідних економік. Не кажучи вже про те, що зараз на економічні тренди шалено тисне Майдан і його рухи тіла. Багато представників бізнесу схильні “притримати” свою діяльність до кращих часів, і тим відносно проектів розвитку. З іншого боку, сьогоднішня ситуація надає широкі можливості спекулянтам, з якими потрібно боротися”, – сказав він.
Герус зазначив, що приватні компанії за рахунок закупівель інвалюти зараз страхують свої бізнес-ризики. “Виникає свого роду замкнене коло: долари і євро дорожчають через попит, а він зростає через ослаблення гривні. Це коло можна розірвати затвердженням нового складу Кабміну, іншого настільки ж сильного позитивного сигналу поки що не буде”, – пояснив аналітик.
Він акцентував, що українці за останні роки звикли до стабільності курсу гривні. “А тепер вони бачать швидку зміну цифр в обмінниках – і, ясна річ, турбуються. Але питання в тому, що незабаром подорожчання інвалюти може зупинитися і, як це буває, зміниться її подешевшанням. Тож, намагаючись щось виграти від цих стрибків, громадяни можуть лише втратити гроші (як це зазвичай і буває). Виграють в таких ситуаціях насамперед досвідчені фінансові оператори”, – підсумовує фахівець.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас