Бензин може подорожчати на 50 коп./літр - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бензин може подорожчати на 50 коп./літр - експерт

Валюта
1889
Поточний курс гривні до долара створює передумови для збільшення роздрібних цін на бензини до 50 коп./літр, вважає директор консалтингової групи “А-95” (Київ) Сергій Куюн.
“Близько 90% в ціні палива припадає на валютну складову. Відповідно, ці процеси (підвищення курсу долара – ІФ) не можуть пройти стороною… При поточному курсі в 8,8 грн за $1 вже є потенціал для зростання вартості бензину до 50 коп. на літрі… Якщо такий курс закріпиться і втримається, варто готуватися до того, що протягом місяця ціни будуть зростати до 50 коп./літр”, – зазначив він.
С.Куюн відзначив також наявність факторів, що стримують зростання цін на паливо. “Що грає в мінус: на зовнішньому ринку сприятлива кон’юнктура, певне зниження (цін – ІФ). Крім того, ми зараз знаходимося на піку “мертвого сезону” – споживання палива взимку низьке і запаси оновлюються досить повільно… Однак підвищення курсу (долара – ІФ) дуже суттєве і потенціал зростання вартості нафтопродуктів великий”, – резюмував експерт.
Як повідомлялося, у період з 27 січня по 3 лютого роздрібні ціни на нафтопродукти в Україні збільшилися на 1-7 коп./літр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас