Блокада: митники заблокували польську гуманітарну допомогу Майдану - 10 тон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Блокада: митники заблокували польську гуманітарну допомогу Майдану - 10 тон

Казна та Політика
1560
Українська митна служба заблокувала контейнер з десятьма тоннами гуманітарної допомоги з Польщі.
Теплий одяг, спальні мішки, розкладні ліжка, перев’язувальні матеріали та інші речі, зібрані протягом тижня в різних польських містах перетнули польсько-український кордон в Дорогуську, після чого були заблоковані.
Українські процедури – непрозорі і дивують організаторів транспорту, повідомляє “Польське радіо”.
“В Україні – блокада гуманітарної допомоги. Є вказівки, щоб не отримувати ніякої гуманітарної допомоги. Тепер – це тільки добра воля чиновників: митників і чиновників з Міністерства соціальної політики, або вони це робитимуть (розмитнення гуманітарної допомоги) швидко, або місяць, два або півроку”, – каже організатор транспорту священик Стефан Батрух з Фонду духовної культури пограниччя.
Гуманітарну допомогу перевезено до складу українського благодійного фонду, на який адресований транспорт. У розмові з польським радіо член Самооборони Майдану Андрій Гавро дивується, чому контейнер не знаходиться в митному складі.
Гуманітарну допомогу перевезено на склад українського благодійного фонду, на який адресований транспорт. Гуманітарна допомога, щоб потрапити до людей на Майдан, повинна крім митної перевірки, отримати згоду восьми українських міністерств.
На складі, де знаходяться дари з Польщі, на розмитненні (уже 5 місяців) чекає гуманітарна допомога з Голландії.
Нагадаємо, вчора стало відомо, що Польща зібрала 10 тонн гуманітарної допомоги для протестувальників на Майдані в Києві. Перша машина офіційно перетнула український кордон в неділю, 2 лютого.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас