Sony може розділити виробництво ноутбуків з Lenovo — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony може розділити виробництво ноутбуків з Lenovo

Фондовий ринок
559
Японська Sony веде переговори з китайською Lenovo щодо створення спільного підприємства для виробництва та продажу ноутбуків Vaio. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.
У повідомленні говориться, що таким чином Sony має намір скоротити витрати на виробництво і винести його за межі Японії.
Представники Sony в свою чергу спростували інформацію, назвавши її не зовсім точною. Компанія погоджується лише з тим фактом, що підхід до виробництва персональних комп’ютерів вимагає перегляду. У Sony підтвердили, що розглядають різні варіанти трансформації бізнесу з виробництва ПК, в тому числі і ноутбуків.
Зокрема повідомляється, що асортимент продукції та виробничі плани відносно лінійки Vaio можуть бути переглянуті, оскільки фінансові показники цього бізнесу падають під натиском планшетів і смартфонів. Квартальний звіт Sony буде опублікований наступного тижня. Тоді ж варто очікувати і більш докладної інформації щодо цього.
Нагадаємо, що минулого тижня рейтинг емітента і довгостроковий рейтинг за пріоритетними незабезпеченими борговими зобов’язаннями Sony були знижені з “Baa3” до “Ba1”, прогноз – “стабільний”, про що повідомило агентство Moody’s Japan K.K.
Водночас Moody’s знизило короткостроковий рейтинг дочірньої компанії концерну – Sony Global Treasury Services Plc. – З рівня Prime-3 до Not Prime.
Moody’s відзначає, що Sony досягла певних успіхів у процесі реструктуризації. Однак перед компанією як і раніше стоять серйозні проблеми і завдання, в тому числі стабілізація і поліпшення загальної рентабельності.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас