Fitch відкликав рейтинг ВТБ і його "дочок" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch відкликав рейтинг ВТБ і його "дочок"

Фондовий ринок
838
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило і відкликало рейтинги банку ВТБ і трьох його дочірніх структур – АТ “Банк ВТБ 24”, Банку Москви і “ВТБ Лізингу”. Про це йдеться в повідомленні агентства.
Відкликання рейтингів у Fitch пояснили недавнім рішенням “дочок” ВТБ припинити участь у рейтинговому процесі.
“Також агентство вирішило відкликати рейтинги ВТБ, за які не отримувало винагороди”, – йдеться в повідомленні агентства.
14 січня ВТБ 24, “ВТБ Страхування” і Банк Москви, що входять до групи ВТБ, оголосили про розірвання співпраці з рейтинговим агентством Fitch Ratings.
“Таке рішення ухвалене у зв’язку з непрофесійними діями агентства”, – заявили в ВТБ.
Заступник президента – голови правління ВТБ Герберт Моос також відзначав, що “рейтинговий процес Fitch Ratings не є ефективним порівняно з іншими найбільшими міжнародними агентствами”. За його словами, російський офіс Fitch Ratings зайняв непрофесійну позицію, привласнюючи рейтинг компаніям групи ВТБ на підставі припущень, що не відповідають реальності.
Група ВТБ не підтримує контрактних відносин з агентством з 2012 року.
10 січня Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) ВТБ з ВВВ до ВВВ-, зберігши при цьому “стабільний” прогноз по рейтингах банку. Агентство повідомляло, що рейтинги ВТБ відображають зниження ймовірності допомоги з боку держави, а також обмежену роль ВТБ в державній політиці порівняно із Зовнішекономбанком і меншу систематичну важливість ВТБ порівняно із Сбербанком. Крім того, скорочення участі держави в ВТБ до 60,9% і плани проведення подальшої приватизації чинять тиск на рейтинг.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас