Україна замерзла: 11 областей "зупинилися" (ФОТО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна замерзла: 11 областей "зупинилися" (ФОТО)

4363
У більшості регіонів країни лютують морози. Скасовані заняття у навчальних закладах. У Криму та Донбасі через складні погодні умови оголосили надзвичайну ситуацію. Рух транспорту обмежений в 11 областях і в Криму.
Лише в п’яти областях України у затори потрапили 630 автомобілів, в яких перебувають 782 людини. Без електрики залишаються понад п’ятсот населених пунктів.
Складною залишається ситуація в Криму. Крижаний дощ зупинив роботу аеропорту Сімферополь, скасовано щонайменше вісім рейсів. Злітна смуга покрита льодом, реагенти, які наносять на неї, здуває вітер, пориви якого сягають 20 метрів в секунду. За прогнозами, штормова погода протримається в Криму до кінця тижня. Нагадаємо, раніше в АРК була оголошена надзвичайна ситуація.
У Львівській області відсутнє автомобільне сполучення з 64 населеними пунктами в десяти районах. Співробітники держслужби з надзвичайних ситуацій за минулу добу відбуксирували 322 транспортних засобів, що потрапили в полон стихії.
Україна замерзла: 11 областей "зупинилися" (ФОТО)
В Одеській області в даний момент на Ізмаїльському та Ренійському напрямках працює техніка ДержНС України, райавтодору, комунальної служби, а також приватних фірм. У самій Одесі внаслідок шторму обледеніла набережна.
Україна замерзла: 11 областей "зупинилися" (ФОТО)
У Донецькій області ситуація, яка склалася в результаті погіршення погодних умов, отримала статус надзвичайної. Станом на сьогоднішній день, 31 січня, рятувальники Донеччини визволили зі снігових заметів 15 легкових та 26 вантажних автомобілів, мікроавтобуса і 8 автомобілів швидкої допомоги. 37 осіб були евакуйовані і перевезені до пунктів обігріву, три вагітні жінки були доставлені в пологові будинки.
Україна замерзла: 11 областей "зупинилися" (ФОТО)
Закрито рух в напрямку Слов’янськ-Донецьк-Маріуполь на ділянці траси Донецьк-Маріуполь.
Україна замерзла: 11 областей "зупинилися" (ФОТО)
В Івано-Франківській області в ніч на п’ятницю, 31 січня, рятувальники допомогли лікарю швидкої медичної допомоги в с. Глушков Городенківського району дістатися до хворої п’ятирічної дитини. Машина швидкої застрягла в заносах. Дитину госпіталізували, зараз дівчинка перебуває на лікуванні в центральній районній лікарні.
Негода паралізувала і роботу українських аеропортів в декількох регіонах. За минулу добу через складні погодні умови не приймали і не випускали літаки аеропорти Маріуполя, Сум, Рівного та Чернівців. Аеропорти Одеси та Сімферополя працювали з обмеженнями – рейси скасовувалися або виконувалися з запасних аеродромів.
Як повідомлялося, більше 4 тисяч пунктів обігріву працюють в регіонах України у зв’язку з погіршенням погодних умов. Завдяки роботі пунктів вдалося врятувати від переохолодження більш ніж 32 тисячі осіб.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас