УЄФА виключить клуби з єврокубків за порушення фінансового фейр-плей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УЄФА виключить клуби з єврокубків за порушення фінансового фейр-плей

Фондовий ринок
431
Попередження, штрафи, вилучення призових і навіть виключення з Ліги чемпіонів і Ліги Європи буде чекати на футбольні клуби, які порушуватимуть правила фінансового фейр-плей, повідомляє “Kicker”.
Зі слів президента УЄФА Мішеля Платіні, також обговорюється покарання, яке почасти нагадує максимальну суму зарплат в інших видах спорту. Порушники фінансового фейр-плей змушені мінімізувати заявку на європейські клубні турніри.
У разі, якщо команда, наприклад, витратить на 15 мільйонів доларів більше, ніж дозволено за нормами фейр-плей, то їй доведеться виключити із заявки на Лігу чемпіонів кількох футболістів, сумарна зарплата яких становить ці ж 15 мільйонів. При цьому клуб на свій розсуд може позбутися або від трьох футболістів, які отримують по 5 мільйонів на рік, або десять гравців із зарплатою 1,5 мільйона.
Нагадаємо, за правилами ФФП до 2015 року клуб може витрачати лише 45 мільйонів євро більше тієї суми, яку він отримує від продажу квитків, телевізійних прав, спонсорських угод та інших джерел доходу. Потім ця сума зменшиться до 30 мільйонів, в 2018 році – до 5, не враховуючи інвестицій в інфраструктуру і виховання молодих футболістів.
Представники клубного футболу Східної Європи побоюються , що введення фінансового фейр-плей може болісно вдарити по їхній трансферній політиці, адже власне економічна складова в діяльності багатьох клубів цього регіону невисока.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас