Депутат пропонує скасувати обов'язкове ліцензування послуги доступу до інтернету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутат пропонує скасувати обов'язкове ліцензування послуги доступу до інтернету

Казна та Політика
794
Народний депутат Олена Бондаренко (фракція Партії регіонів) пропонує скасувати обов’язкове ліцензування послуги доступу до інтернету.
За проектом закону № 4028, зареєстрованому у Верховній Раді 27 січня, депутат, зокрема, пропонує виключити із закону “Про телекомунікації” обов’язкову норму про отримання ліцензії компаніями, які здійснюють послуги доступу до інтернету. Ця норма була введена “законом Колесніченка-Олійника”, прийнятим парламентом 16 січня.
У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що введення ліцензування не відповідає курсу держави на дерегуляцію підприємницької діяльності. Крім того, це ускладнить забезпечення громадян доступу до телекомунікаційних послуг, створить умови для монополізації ринку і погіршить інвестиційний клімат.
Крім того, автор законопроекту зазначає, що введення ліцензування може призвести до скорочення бюджетних надходжень на рівні 5 млрд грн.
Раніше проти введення обов’язкового ліцензування інтернет-провайдерів виступила Інтернет асоціація України, яка об’єднує понад 150 учасників ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас