Інвестори завалили роботою чеканників золотих монет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори завалили роботою чеканників золотих монет

Банківські метали
1204
Монетні двори різних країн світу зафіксували зростання попиту на золоті монети.
Як приклад агентство навело австрійський монетний двір Muenze Oesterreich AG, який перейшов на цілодобовий режим роботи і найняв додаткових співробітників. Крім того, попит на продукцію австралійського монетного двору в Перті виріс в січні 2013 року на 20 відсотків порівняно з січнем 2012 року. Bloomberg прогнозує, що інтерес до золотих монет США в січні виявиться найвищим з квітня 2013 року, коли ціни на дорогоцінний метал почали знижуватися. На початку січня королівський монетний двір Великобританії повідомив, що всі золоті монети «соверен» (монета номіналом в один фунт стерлінгів, яку використовують для інвестиційних цілей) були розпродані і клієнтам довелося чекати протягом шести днів випуску нового тиражу.
Причиною зростання попиту на монети агентство назвало падіння цін на золото в 2013 році на 28 відсотків, яке зробило монети з дорогоцінного металу більш доступними для споживачів. Зростання купівельної активності призвело до часткового подорожчання золота в злитках. У порівнянні з мінімумом цін в червні 2013 року вартість «фізичного» золота додала сім відсотків.
За підсумками 2013 року найбільшим покупцем дорогоцінного металу в світі став Китай. За відомостями компанії GFMS, яка входить в агентство Reuters, КНР придбала 1189,8 тонни золота, з яких 724 тонни були спрямовані на виробництво ювелірних виробів.
Влітку 2013 року російські банки повідомили Центробанку, що відчувають дефіцит монет з дорогоцінних металів, зокрема золотих і срібних монет «Георгій Побідоносець». Вони були випущені тиражем в 500 тисяч екземплярів.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас