Які регіони висловили підтримку політиці Януковича? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які регіони висловили підтримку політиці Януковича?

10440
Східні і південні регіони України висловлюють підтримку нинішньої влади і вимагають від президента Віктора Януковича наведення порядку в країні.
“Українському суспільству сьогодні необхідно задуматися про те, яку країну ми залишимо нашим нащадкам – демократична, правова держава або диктатуру насильства, де все вирішується на майданах і на вулицях”, – заявив глава Донецької облдержадміністрації, голова обласної організації Партії Регіонів Андрій Шишацький.
“Всі ці роки ми пишалися тим, що в Україні не було громадянської війни. Ми пишалися мудрістю нашого народу. Так невже зараз ми дамо можливість розтоптати ці цінності?” – Заявив він, виступаючи під час мітингу на підтримку Президента України, який відбувся сьогодні в Донецьку.
Президія Верховної Ради Криму у зв’язку із захопленнями органів державної влади у кількох регіонах України заявляє про загрозу конституційному ладу і звернувся до президента, Ради національної безпеки і оборони та народних депутатів із закликом ввести надзвичайний стан у країні.
“Звертаємося до президента України Віктора Януковича, в Раду національної безпеки і оборони України, до народних депутатів України із закликом зупинити розгул беззаконня, анархії і насильства, що захлеснув країну, і ввести надзвичайний стан в Україні. Пропонуємо припинити фінансування з Державного бюджету регіонів, що оголосили себе поза законом, де влада зміщена насильницьким шляхом, до відновлення в них конституційного порядку”, – йдеться в документі.
Одеська міськрада на сесії в п’ятницю ухвалила звернення до президента України Віктору Януковичу. У своєму зверненні депутати міськради назвали те, що відбувається в Україні спробою державного перевороту.
“Події цих днів наочно довели, що опозиція бореться не за Україну, а за владу. Екстремістські антиконституційні силові акції, створення альтернативної влади у вигляді “народної ради” і незаконних воєнізованих формувань так званої “самооборони”, захоплення адміністративних будівель в столиці і в деяких регіонах є очевидною спробою державного перевороту”, – сказано у зверненні. “Одеська міська рада рішуче засуджує дії екстремістських організацій, бойовиків, їх ватажків і безвідповідальних політиків, які спровокували людей на скоєння злочинів, створення штучної політичної кризи, протистояння і розкол в суспільстві.
Президія Дніпропетровської обласної ради просить президента України Віктора Януковича застосувати всі законні засоби і методи для захисту конституційного ладу в країні і повернення ситуації в законне русло.
“Ми заявляємо про підтримку політики президента України і його зважених дій в ситуації, що склалася. Закликаємо вас, пане президент, застосувати всі законні засоби і методи для захисту конституційного ладу в країні і повернення ситуації в законне русло. Вважаємо, що всі засоби, які передбачені Конституцією та законами України, в сьогоднішній ситуації прийнятні”, – йдеться у зверненні, прийнятому у вівторок. Депутати закликали Кабінет міністрів вжити всіх заходів щодо забезпечення роботи економіки країни, всіх державних органів і установ, об’єктів життєзабезпечення, комунального господарства, соціальної сфери.
Депутати Луганської обласної ради на сесії ще у вівторок прийняли звернення до президента з вимогою ввести надзвичайний стан у Києві та заборонити ВО “Свобода”.
“Нинішні події в Києві є прямою загрозою існуванню держави та безпеки нашого народу. Тому, прагнучи захистити співгромадян і нашу Батьківщину від кровопролитного громадянського протистояння, наполягаємо на забороні діяльності Всеукраїнського об’єднання “Свобода” та будь-яких націоналістичних, екстремістських організацій. Звертаємося до президента України як гаранта Конституції з проханням вжити жорстких заходів з наведення порядку і відновлення законності аж до введення в Києві надзвичайного стану”, – йдеться в заяві, текст якого опублікований на сайті облради у вівторок.
Харківська облрада висловила підтримку президенту України Віктору Януковичу і закликала всі політичні сили до переговорів, щоб не допустити “сповзання у прірву громадянської війни”.
“Безвідповідальні спроби опозиційних політиків використати заявлені як мирні громадянські акції для досягнення вузьких політичних цілей, спотворили їх і перетворили на сплеск насильства і беззаконня. Головна площа країни і урядовий квартал – на поле битви. Навряд чи це схоже на європейську мрію, яку плекали в своїх серцях мільйони наших громадян. Але саме в таких умовах вільно почуваються маргінальні радикальні угруповання, чим вони і не забули скористатися 19 січня”, – йдеться в заяві. Його автори покладають провину за сутички в Києві на лідерів опозиції.
Запорізька облрада закликала Януковича розібратися з ситуацією в Україні (заява від 2 грудня 2013 року).
“Завдяки курсу президента України Віктора Януковича, спрямованому на модернізацію країни, нам вдалося не тільки стабілізувати економічну ситуацію в Україні, а й досягти реальних довгоочікуваних результатів, – йдеться в резолюції. – Зберегти цей результат, продовжити подальший розвиток економіки можливо лише за умови постійної роботи органів державної влади та стабільної політичної ситуації в державі…
Ми вимагаємо від уряду жорстких і рішучих дій, спрямованих на розблокування роботи органів державної влади, забезпечення життєдіяльності країни і збереження стабільної роботи всіх гілок влади. Ми підтримуємо ідею створення на державному рівні робочої групи, яка має розробити дорожню карту щодо виходу країни з політичної кризи”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас