Заворушення можуть спровокувати зростання попиту на валюту в Україні - рейтингове агентство Fitch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заворушення можуть спровокувати зростання попиту на валюту в Україні - рейтингове агентство Fitch

Валюта
1304
Міжнародне рейтингове агентство Fitch допускає зростання попиту на іноземну валюту через обстановку в Києві, йдеться у повідомленні Fitch 22 січня.
“Зіткнення між антиурядовими демонстрантами і міліцією в Україні можуть послабити довіру і підвищити попит на іноземну валюту, незважаючи на те, що російське фінансування знизило ризик зовнішньої кризи ліквідності в 2014 році”, – йдеться у ньому.
На думку Fitch, політична невизначеність буде продовжувати чинити тиск на кредитний профіль аж до президентських виборів в 2015 році, незважаючи на угоду з Росією.
Fitch відзначає, що політичний клімат в Україні залишається дуже крихким, що підтверджується відсутністю скоординованої програми опозиції, глибинним характером скарг протестувальників і потенційними санкціями міжнародного співтовариства у відповідь на насильство.
На думку агентства, ослаблення позицій Януковича цього року може вплинути на готовність Росії продовжувати виплати. У разі якщо російське кредитування буде перервано, то гривня, яка девальвувала у зв’язку з насильством цього тижня, може виявитися під додатковим тиском.
Fitch вважає високою ймовірність утримання нинішнього курсу гривні до виборів президента в 2015 році. З початку 2014 року станом на 21 січня курс гривні на міжбанку знизився на 1,63% з 8,2730 UAH/USD до 8,4080 UAH/USD.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас