Йде золота революція: банки збираються змінити 100-річний метод ціноутворення на золото — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Йде золота революція: банки збираються змінити 100-річний метод ціноутворення на золото

Банківські метали
3928
Фінансові компанії, які беруть участь у визначенні цін на міжбанківському ринку золота в Лондоні, планують змінити майже 100-річний метод ціноутворення під тиском з боку регуляторів.
За даними джерел агентства Bloomberg, п’ять банків, які беруть участь у так званому “золотому фіксингу” – Barclays, Deutsche Bank, Bank of Nova Scotia, HSBC і Societe Generale, – сформували спеціальну комісію, яка буде консультуватися з іншими компаніями фінансового сектора з метою “поліпшення” процесу встановлення цін на золото.
Метод “золотого фіксингу” (Gold Fixing) – застосовується на Лондонському міжбанківському ринку золота з 1919 р. Ціна на золото, що є результатом Лондонського золотого фіксингу, фактично вважається світовою ціною на поставку фізичного дорогоцінного металу.
Фіксинг проводиться двічі на день: о 10:30 і 15:00 за місцевим часом (GMT) за участю п’яти банків (Scotia Mocatta, HSBC, Deutsche Bank, Societe Generale, Barclays Capital). Банки є членами Асоціації учасників “золотого” ринку (London Bullion Market Association).
Багато хто відзначає, що рішення про формування нового методу ціноутворення було прийнято з огляду на критику з боку багатьох економістів та учасників ринку, а також розслідування фактів махінацій на різних ринках, яке проводять регулятори.
За оцінками багатьох експертів, у своєму поточному вигляді метод встановлення ціни є застарілим і “уразливим перед маніпуляціями”. Серед нових пропозицій, зокрема, вже називаються скасування конференц-колла між банками і визначення цін на основі середньозваженого значення угод з золотом на спот-ринку протягом обмеженого періоду часу.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас