Франк - найкраща валюта для гри в керрі-трейд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франк - найкраща валюта для гри в керрі-трейд

Валюта
828
Швейцарський франк може стати найвигіднішою валютою для проведення операцій керрі-трейд на розвинених ринках, вважають експерти, опитані Bloomberg.
Вони вважають, що при поточній ситуації франк буде навіть вигіднішим, ніж ієна, так як його потенційне ослаблення виглядає більш істотним. Середній прогноз на 2014 передбачає, що франк подешевшає до долара майже до паритету і складе 0,98 за долар. Для порівняння, зараз торги ведуться в районі 0,9111 за долар.
Зазвичай спекулянти використовують для подібних операцій саме франк і ієну, так як вартість фондування по них мінімальна. Однак при грі в керрі-трейд додатковий дохід трейдер отримує ще й за рахунок ослаблення валюти фондування. У поточній ситуації за паритетом купівельної спроможності швейцарська валюта завищена до долара на цілих 35%, в той час як ієна – всього на 0,5%.
“За останній місяць інвестори могли заробити близько 4,5% при використання в операціях керрі-трейд франка – у два рази більше, ніж при використанні долара і ієни”, – заявив в інтерв’ю Bloomberg стратег Citigroup Inc Валентин Маринов.
КЕРРІ-ТРЕЙД
Операції керрі-трейд використовуються для заробітку на різниці процентних ставок. В якості валюти фондування вибирається валюта з найменшою ставкою, а в якості інвестиційного об’єкта – валюта з найбільш високою. Основний ризик при цьому полягає в курсовій вартості валюти фондування. Якщо вона продемонструє різке зміцнення, то трейдер отримає збиток. Однак при її ослабленні отримає бонус до заробітку на різниці ставок.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас