Оплатою біткоїнами зацікавилися порносайти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оплатою біткоїнами зацікавилися порносайти

Світ
952
Виробник порнографічних матеріалів Wicked Pictures планує в першому кварталі 2014 року дозволити оплату своїх відео біткоїнами. Про це CNBC повідомив головний інженер компанії Аві Біттон (Avi Bitton). За його словами, ресурс вже запустив прийом оплати в тестовому режимі.
На початку січня цього року криптовалюту почав приймати до оплати ще один великий порносайт – Porn.com. Крім них, про можливість сплатити послуги біткоїнами заявляли невеликі ресурси, такі як Grooby.com, ClassyCams.com, MetArt.com.
16 січня криптовалюту почала приймати перша велика спортивна команда – баскетбольна «Сакраменто Кінгз». Біткоїни прийматимуть в оплату їжі, напоїв, квитків, а також сувенірів і офіційної символіки команди.
За останні місяці число компаній, що приймають криптовалюту, поповнилося також медичною клінікою в Техасі, декількома посередниками у сфері нерухомості.
За даними сайту Coinmap.org, створеного користувачами біткоїнів, зараз основна кількість місць, де приймають криптовалюту, зосереджена в США і Європі. В Америці віртуальні гроші приймають понад 1,1 тисячі магазинів і компаній, в ЄС – приблизно стільки ж. У Росії біткоїни приймають кілька десятків компаній.
Біткоїни – анонімна цифрова валюта, у якої немає емісійного центру. Нові монети створюються в результаті «майнінгу» – обчислення хеш-функції. Криптовалюта схильна до істотної волатильності – курс біткоїна може різко змінюватися на тлі новин про зміну його статусу в окремих країнах. Наприклад, повідомлення про те, що Народний банк КНР заборонив китайським фінорганізаціям торгувати біткоїном, обвалили курс валюти на 30-50 відсотків.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас