Чиказька газета запропонує оплатити свої статті віртуальною валютою Bitcoin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиказька газета запропонує оплатити свої статті віртуальною валютою Bitcoin

Світ
336
Американська газета The Chicago Sun – Times на одну добу зробить всі матеріали на своєму сайті платними. Про це повідомляє інтернет-видання Mashable. Оплатити читання статей можна буде за допомогою електронної кріптовалюти біткоїн.
Система оплати буде введена на suntimes.com 1 лютого. Всі зібрані в цей день біткоїни пізніше будуть переведені на рахунок благодійного фонду Taproot Foundation. Доступ до матеріалів газети також можна буде отримати за допомогою твітів – читачі, охочі прочитати ту чи іншу статтю, повинні будуть дати посилання на неї у себе в обліковому записі.
Зі слів головного редактора The Chicago Sun – Times Джима Кірка (Jim Kirk), у виданні сподіваються, що акція приверне увагу інтернет-користувачів. «Ми з нетерпінням чекаємо моменту, коли станемо першою великою американською газетою, яка наважилася на введення платного доступу на основі біткоїнів», – заявив Кірк. (The Chicago Sun – Times займає в США дев’яте місце за обсягами тиражу).
Експеримент з впровадження оплати біткоїнами газета проведе спільно з компанією Bitwall. Раніше Bitwall вже вводила тимчасовий платний доступ до матеріалів на сайті видання The Dish Daily. Тоді, правда, до оплати приймалися тільки твіти.
Електронна кріптовалюта біткоїн була створена в 2009 році. У 2013 році популярність біткоїнів різко зросла – до оплати кріптогроші стали приймати сотні організацій по всьому світу. Незважаючи на це, у багатьох країнах до біткоїнів ставляться з недовірою. Зокрема, Народний банк Китаю заборонив їх використання місцевими фінансовими організаціями.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас