Банкір припускає зниження мінімальних розрахунків готівкою в Україні до 50 тисяч - вже у 2014-му — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір припускає зниження мінімальних розрахунків готівкою в Україні до 50 тисяч - вже у 2014-му

Казна та Політика
1903
Обмеження сум готівкових розрахунків може продовжитися в 2014 році. Допустимим порогом може стати сума в 50 тисяч гривень.
Про це в ефірі телеканалу БТБ розповів виконавчий директор Незалежної асоціації банків України (НАБУ), голова правління Укргазбанку Сергій Мамедов.
На думку експерта, в майбутньому рівень готівкових розрахунків повинен відповідати аналогічним показникам Західної Європи – від 1-5 тис євро.
«Я думаю, що наші люди зараз не мають стільки готівки, щоб обмеження в сумі 50 тисяч гривень були для когось проблематичними. Як я розумію, минулого року був перший крок щодо обмеження розрахунків, в 2014 році ця сума повинна зменшитися», – сказав він.
Мамедов також назвав перебільшеними прогнози експертів, за якими населення знайде способи, як купити нерухомість або автомобілі за готівкові кошти. Крім того, він назвав такі операції ризикованими.
«А навіщо? Завжди для того, що б зробити якийсь крок, треба зважити всі ризики. Я не розумію, навіщо необхідно занижувати суму в договорі при купівлі нерухомості, або автомобіля. На сьогодні весь первинний ринок купівлі автомобіля працює в основному за безготівковим розрахунком. Я не уявляю собі картину, коли приходить людина в автосалон з сумкою грошей і каже, що я хочу купити машину», – додав банкір.
З його слів, такого покупця змусять перерахувати цю суму безготівковим шляхом.
Мамедов звернув увагу, що в Україні змінюється культура вкладників, більшості з яких зручніше працювати з платіжними картами.
«У нас змінюється культура клієнтів, їм набагато зручніше працювати з платіжними картками. Ми працюємо в одному полі з європейськими країнами, і нічим наші клієнти не відрізняються від клієнтів інших країн. Тому цей напрямок буде розвиватися, сума буде зменшуватися, розрахунків буде більше», – підсумував він.
За матеріалами:
Погляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас