Sony випустить смартфон на Windows Phone, - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony випустить смартфон на Windows Phone, - джерело

Технології&Авто
502
Цього року компанія Sony планує порушити сформовану традицію зі смартфонами на Android, випустивши гаджет на базі ОС Windows Phone, стверджує інформоване джерело ресурсу TheInformation.
Переговори з цього приводу Sony і Microsoft провели ще минулого року. У підсумку, як стверджує джерело, відповідно до досягнутих домовленостей в середині 2014 року вийде нова модель під брендом Sony VAIO. Втім, за даними джерела, угода підписана не була, тому з повною впевненістю говорити про це поки що рано.
У 2010 році Sony створила смартфон під Windows Phone 7, що отримав назву Jolie. На жаль, цей проект так і залишився на стадії прототипу. На початку минулого року діючий прототип Jolie був проданий на інтернет-аукціоні eBay.
Тоді головною причиною відмови Sony від планів з випуску смартфона на Windows Phone стала відсутність належної уваги до розвитку платформи з боку компанії, і, відповідно, розробників додатків.
У 2013 році ситуація помітно змінилася і Microsoft вдалося домогтися певних успіхів у просуванні на ринок смартфонів початкового рівня. До того ж оновлення GDR3 дало можливість виробникам пристроїв на Windows Phone випускати моделі, які не поступаються за функціональністю high-end-смартфонам на Android.
На сьогодні серед виробників смартфонів на Windows Phone лідирує Nokia з 92% ринку. Компаніям Samsung і HTC поки не вдалося домогтися тут значних успіхів. Цього року, як очікується, крім Sony випуском смартфонів на Windows Phone займеться ZTE. За даними джерел, і ZTE, і Sony чекають виходу Windows Phone 8.1, а також додаткової мотивації від Microsoft. Йдеться про можливе скорочення до мінімуму ліцензійних виплат, що дозволить новим пристроям на рівних конкурувати з Android-смартфонами.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас