Екс-міністр фінансів Мадагаскару переміг на президентських виборах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-міністр фінансів Мадагаскару переміг на президентських виборах

Світ
194
Колишній міністр фінансів Мадагаскару Ері Раджаонарімампіаніна переміг у другому турі президентських виборів, передає в п’ятницю агентство Рейтер з посиланням на дані виборчої комісії.
Другий тур президентських виборів розпочався на Мадагаскарі 20 грудня, цього ж дня жителі острівної держави в Східній Африці проголосували за кандидатів до парламенту. Спостерігачі Євросоюзу раніше заявили, що вибори президента на Мадагаскарі були вільними і демократичними.
Лідером першого туру виборів президента 25 жовтня став колишній голова МОЗ 61-річний Рішар Жан-Луї Робінсон (21,16%), його суперник Раджаонарімампіаніна заручився голосами 15,85% виборців. Робінсона підтримує повалений в 2009 році президент Марк Раваломанана, а Раджаонарімампіаніну – чинний лідер держави Ендрю Раджоєлін.
Недоброзичливці Робінсона звинувачують його у зловживанні алкоголем. Їх критику викликає також той факт, що Робінсон має французьке громадянство, член Соціалістичної партії Франції і в масонській ложі. Водночас багато схвалюють діяльність його 55-річного суперника, який на чолі Мінфіну успішно керував економікою країни у відсутності іноземних кредитів. Однак репутації Раджаонарімампіаніни шкодять звинувачення в причетності до незаконного експорту дорогоцінних каменів і цінних порід дерева.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас