Гряде семирічний рекорд на світовому ринку інвестицій у комерційну нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гряде семирічний рекорд на світовому ринку інвестицій у комерційну нерухомість

Нерухомість
1026
Світовий обсяг інвестицій у комерційну нерухомість у 2014 році поб’є семирічний рекорд, прогнозують експерти компанії Cushman & Wakefield. Інвестори вкладуть у комерційну нерухомість 1 трильйон доларів.
Як сказано в дослідженні компанії Cushman & Wakefield, ринок інвестицій продовжує набирати обертів. Експерти прогнозують, що в 2014 році світовий обсяг інвестицій зросте на 10-15%, вперше з 2007 року перевищивши показник в 1 трильйон доларів. Цього року світовий обсяг інвестицій зріс на 8,4%, до 978 мільярдів доларів.
Лідируючі позиції за обсягом інвестицій в комерційну нерухомість, за прогнозом Cushman & Wakefield, наступного року займуть в Європі, Близькому Сході та в Африці, а також Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.
Цього року зростання інвестицій в Американському регіоні показало найвищі результати. Драйвером зростання, безумовно, виступає США. Для Канади було характерне незначне зростання, проте воно було нівельоване зростанням цін і нестачею якісної пропозиції, а для Латинської Америки характерна змішана ситуація.
Очікується, що в 2014 році зростання обсягу інвестицій в Європу становитиме 13-15%, що стане найбільшим показником за останні 6-7 років. Європейський ринок розширюється завдяки тому, що інвестори починають шукати додаткові можливості для вкладення грошей в ключові активи у великих містах на ринках Південної та Східної Європи.
Інвестиції в комерційну нерухомість Росії в 2014 році становитимуть 7,5 мільярда доларів, прогнозують у Cushman & Wakefield.
Тим часом деякі експерти побоюються загрози схлопування “пузирів ліквідності” через те, що фінансові інститути почнуть скорочувати програму грошового стимулювання (кількісного пом’якшення). Проте скорочення цієї програми здійснюватиметься у міру поліпшення економічної ситуації і, таким чином, буде супроводжуватися зростанням попиту на нерухомість з боку орендарів. Прибутковість від нерухомості також зростатиме, прогнозують аналітики.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас