У лікарнях залишаються 65 постраждалих у терактах у Волгограді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У лікарнях залишаються 65 постраждалих у терактах у Волгограді

Світ
237
Станом на 3 січня в лікарнях залишаються 65 постраждалих внаслідок двох терактів, що сталися у Волгограді 29 і 30 грудня.
“Сьогодні у нас в лікарнях Волгограда перебувають 47 осіб, до лікарень Москви шістьма бортами МНС відправлено 18 осіб. Сьогодні готуються до відправки (в Москву) бортом ФМБА ще 2 людини”, – цитує “Інтерфакс” заступника губернатора Волгоградської області Василя Галушкіна.
Він також повідомив, що зараз родичам вже видано 32 тіла загиблих, поховані 18.
Зокрема, напередодні відбулися похорони загиблого під час вибуху на залізничному вокзалі співробітника МВС Дмитра Маковкіна. Старший сержант транспортної поліції Маковкін, як і інспектор з огляду пасажирів Сергій Наливайко, в той день встали на шляху терориста-смертника, не дозволивши тому пройти вглиб будівлі вокзалу. Обидва волгоградці загинули на місці.
Сергій Наливайко і Дмитро Маковкін посмертно нагороджені медаллю “За заслуги перед Волгоградської областю”. Маковкін посмертно представлений до ордена Мужності.
Влада Волгоградської області обіцяє протягом декількох днів завершити виплати матеріальної допомоги постраждалим і сім’ям загиблих. “Зараз матеріальна допомога з обласного та федерального бюджету виплачена 13 сім’ям загиблих. Також 43 постраждалим виплачено допомогу з обласного бюджету по 200 тисяч рублів”, – заявив під час селекторної наради в п’ятницю заступник губернатора Галушкін.
Він повідомив, що “спільно зі Слідчим комітетом підготовлені всі списки загиблих і постраждалих, до 10 січня всі виплати будуть завершені”.
Нагадаємо, 1 числа постраждалих під час вибухів, які перебувають на лікуванні в лікарнях Волгограда, відвідав президент Володимир Путін. Він також провів нараду, в якій взяли участь голови ФСБ і МВС, начальники регіональних управлінь відомств, губернатор області та міністр охорони здоров’я РФ.
“Гидота злочинів, які скоєні тут, у Волгограді, не потребує додаткових коментарів. Чим би не мотивували свої дії злочинці, немає ніякого виправдання вчиненню злочинів проти цивільних осіб, особливо проти жінок і дітей”, – заявив Путін. Він звернув увагу на те, що “російські спецпідрозділи під час проведення спеціальних операцій роблять все для того, щоб забезпечити безпеку саме цивільних осіб і насамперед дітей та жінок”. “Тут же – все навпаки”, – резюмував президент.
Його поїздка в Волгоград, куди глава держави прибув одразу після святкування Нового року в Хабаровську разом з постраждалими під час паводку, була досить скептично сприйнята низкою російських ЗМІ, а також зарубіжними спостерігачами. Так, видання Tagesspiegel назвало поїздку Путіна в Волгоград “інсценуванням”, покликаним, на думку журналістів, продемонструвати, що у президента все під контролем.
Зимові Олімпійські ігри в Сочі – не тільки “найдорожчі в історії Ігор, але і супроводжувані, мабуть, найбільш жорсткими заходами безпеки”, але теракти показали, що злочинцям зовсім не обов’язково їхати в Сочі, щоб посіяти паніку, зазначали німецькі журналісти. А американці з The Washington Times роздумували, чи не причетний до вибухів бойовик Доку Умаров, що раніше погрожував сочинським Іграм.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас