На розвиток фізкультури в Росії виділили 100 мільярдів рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На розвиток фізкультури в Росії виділили 100 мільярдів рублів

Світ
215
Уряд Росії затвердив концепцію програми з розвитку фізкультури і спорту на 2016-2020 роки. Як повідомляється в тексті відповідного розпорядження, розміщеного 3 січня на сайті кабінету міністрів, всього на програму планується виділити трохи більше 97 мільярдів рублів.
У документі наголошується, що 74 мільярда рублів на реалізацію програми виділять з федерального бюджету, ще майже 19 мільярдів – з бюджетів російських регіонів, а ще 4,5 мільярда рублів надійдуть з позабюджетних джерел.
Затверджена урядом програма передбачає будівництво 352 малобюджетних спортивних об’єктів, зведення 26 регіональних спортивно-тренувальних центрів, а також забезпечення необхідними навчально-тренувальними центрами всіх збірних команд Росії, які представляють країну в олімпійських дисциплінах. Крім того, розвинути спортивну інфраструктуру планується за рахунок дев’яти ВНЗ і п’яти училищ олімпійського резерву.
Під час реалізації програми також планується закупити обладнання і штучні покриття для футбольних полів 200 спортивних дитячо-юнацьких шкіл.
У розпорядженні пояснюється, що метою програми є підвищення ефективності підготовки професійних спортсменів, а також створення для решти громадян умов, що дозволяють їм систематично займатися фізкультурою і спортом. Для цього потрібне розширення інфраструктури фізичної культури, масового спорту та спорту вищих досягнень. Крім того, окрема увага приділяється створенню умов для підготовки спортивного резерву та тренерів.
Проект розпорядження був підготовлений і внесений на розгляд до уряду міністерством економічного розвитку. Відомство очікує, що до кінця 2020 року реалізація програми дозволить залучити до заняття фізкультурою і спортом до 40 відсотків росіян проти 22 відсотків у 2012 році. При цьому програма охопить 20 відсотків російських інвалідів та 80 відсотків учнів (у 2012 році – 3,5 відсотка і 52,7 відсотка відповідно).
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас