Російський уряд схвалив виділення Білорусі нового кредиту в $450 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський уряд схвалив виділення Білорусі нового кредиту в $450 млн

Кредит&Депозит
244
Уряд РФ схвалив виділення Білорусі першого траншу нового кредиту в розмірі 450 мільйонів доларів. Про це йдеться в прес-релізі кабінету міністрів РФ.
Білоруський уряд почне погашення позики, ставка за якою становитиме чотири відсотки, в 2017 році. Мінськ буде погашати кредит 14 рівними частками, які надходитимуть російській стороні 15 січня і 15 липня кожного року. За проектом договору, відсотки з позики нараховуються, починаючи з дати використання кредиту; сплата відсотків завершиться разом з погашенням основної частини боргу.
Якщо Білорусія допустить прострочення за платежами більш ніж 180 днів, Москва має право оголосити борг терміновим до погашення. У цьому випадку для решти суми позики буде діяти ставка шість відсотків річних.
Сума 450 мільйонів доларів буде надана Білорусії в рамках нової кредитної лінії, обсяг якої складе до двох мільярдів доларів. Про це, зокрема, заявляв президент РФ Володимир Путін. Зі слів голови Мінекономрозвитку Олексія Улюкаєва, сума позики може скласти близько півтора мільярда доларів.
Кошти на перший транш уряд РФ візьме з бюджету, який у зв’язку з цим доведеться переглядати. Джерела, з яких буде виділена сума, що залишилася, поки що не називаються. Міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявляв, що з бюджету і Фонду національного добробуту гроші брати не будуть. Голова відомства не виключив, що кредит нададуть у формі спеціальних прав запозичення (SDR).
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас