Індія відмовилася купувати в італійців вертольоти - через масовий підкуп індійських чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія відмовилася купувати в італійців вертольоти - через масовий підкуп індійських чиновників

Світ
582
Уряд Індії розірвав багатомільйонний контракт на постачання вертольотів, укладений з італійською машинобудівною корпорацією Finmeccanica. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.
Розірвати всі домовленості з італійцями в Делі вирішили через корупційний скандал, що розгорівся навколо компанії. Як з’ясувало слідство, заради отримання великого контракту на постачання вертольотів, Finmeccanica підкуповувала індійських чиновників.
Про свій намір скасувати угоду і заморозити оплату куплених у Finmeccanica вертольотів влада Індії оголосила ще в лютому 2013 року. Приводом для цього послужив арешт звинуваченого у хабарництві виконавчого директора машинобудівної корпорації Джузеппе Орсі (Giuseppe Orsi). Раніше звинувачення в корупції також висунули проти радника Finmeccanica зі зв’язків з Росією Паоло Поццессере (Paolo Pozzessere). Він був арештований правоохоронними органами Італії в жовтні 2012 року.
Контракт на купівлю 12 вертольотів AW101 у одного з підрозділів Finmeccanica був укладений урядом Індії в 2010 році. Загальна сума операції перевищила 560 мільйонів євро. До кінця 2013 року індійська влада отримала від Finmeccanica три вертольоти. Іншу техніку повинні були доставити влітку 2014 року.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас