Нова ера легких наркотиків: у США відкрилися перші роздрібні магазини з марихуаною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова ера легких наркотиків: у США відкрилися перші роздрібні магазини з марихуаною

Світ
3534
Перші в США ліцензовані роздрібні магазини, в яких дозволено продавати марихуану, відкрилися в Колорадо. Про це повідомляє Reuters.
Перед дверима магазина 3D Cannabis Center в Денвері ще до відкриття вишикувалися довгі черги з любителів марихуани, які захотіли стати першими в країні легальними покупцями легкого наркотику. Така ж ситуація спостерігалася в Botana Care та інших точках продажів.
У Колорадо з початку цього року до роботи мають стати близько 30 роздрібних магазинів з продажу марихуани. Раніше повідомлялося, що влада видала 348 ліцензій підприємствам, які збираються займатися легальним виробництвом та продажем наркотику.
Купити марихуану в магазині зможуть громадяни, яким виповнився 21 рік. Резидентам Колорадо дозволяється купити одну унцію (28,35 грама) за раз, гостям штату – чверть унції (сім грамів). Публічне вживання наркотику як і раніше залишається незаконним.
Референдум щодо легалізації марихуани був проведений в Колорадо 6 листопада. За зняття заборони на вживання і виробництво наркотику проголосувало трохи більше 50 відсотків учасників референдуму. Того ж дня марихуану легалізували у Вашингтоні.
Зараз у США на федеральному рівні вживання марихуани залишається незаконним, проте в 20 штатах її куріння дозволено в медичних цілях (за рекомендацією лікаря). В адміністрації президента Барака Обами заявляли, що дозволять штатам виробляти власну політику з цього питання.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас