Україна розробила проект концепції створення "зернового пулу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна розробила проект концепції створення "зернового пулу"

Аграрний ринок
1055
Міністерство аграрної політики та продовольства України вже розробило проект концепції створення Причорноморського зернового комітету і направило його дипломатичними каналами в РФ і Казахстан, а також до Румунії та Болгарії. Об этом сообщил министр аграрной политики и продовольствия Украины Николай Присяжнюк.
Ідея “зернового пулу” України, Росії і Казахстану, вперше висунута ще в 2009 році на Всесвітньому зерновому форумі в Санкт-Петербурзі, отримала новий імпульс у жовтні нинішнього року в Калузі на 10-му засіданні комітету з питань економічного співробітництва російсько-української міждержавної комісії. За підсумками цього засідання прем’єр-міністр України Микола Азаров висловив упевненість у тому, що всі процедури зі створення “зернового пулу” будуть завершені протягом півроку. Він створюється у вигляді Причорноморського зернового комітету – об’єднання, відкритого для вступу та інших держав.
Створення “зернового пулу” за участю України та Росії дозволить зміцнити глобальну продовольчу безпеку, оскільки ця ініціатива відповідає інтересам усіх сторін, вважає Присяжнюк.
“Україна вважає перспективним створення Комітету країн причорноморської ініціативи, оскільки він базується на взаємній зацікавленості та відповідальності сторін, – додав він. – Це буде повністю відповідати сучасній архітектурі світового продовольчого ринку, а також принципам міждержавних відносин, які лежать в основі світової геополітики з питання продовольства”.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас