Після терактів у Волгограді розгорнуто масштабну операцію за участі понад 5 тисяч силовиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після терактів у Волгограді розгорнуто масштабну операцію за участі понад 5 тисяч силовиків

Світ
773
Далеко не передноворічна обстановка склалася у Волгограді, де терористи скоїли два вибухи – на вокзалі 29 грудня і в тролейбусі 30 грудня, убивши, за оновленими даними, 34 людини. У місті проводиться масштабна операція “Вихор-Антитерор”, в патрулюванні вулиць задіяно максимальну кількість поліцейських і військовослужбовців внутрішніх військ МВС – понад 5,2 тисячі осіб. Жителі хоч і не впадають в паніку, але відчувають себе пригнічено і як мінімум незатишно.
З понеділка Волгоградська область занурена в жалобу. ЇЇ оголошено на п’ять днів – до 3 січня. Сьогодні проходять перші похорони жертв, у тому числі двох співробітників “РЖД” – 29-річного Сергія Наливайка та 24-річного Дениса Андрєєва, які здійснювали огляд при вході на вокзал, коли там з’явився смертник.
У будівлі вокзалу ведуться відновлювальні роботи. Але вже відновлена ​​робота касового залу з продажу квитків на поїзди далекого сполучення. “Всі квиткові каси працюють у штатному режимі, з них три – в цілодобовому режимі”, повідомляється на сайті “РЖД”.
Для пасажирів доступ на платформи відкритий через цокольний поверх вокзалу, там же працює інформаційне табло. Крім того, інформація про рух поїздів транслюється по гучному зв’язку на території, прилеглій до головного будинку, і в касовому залі, інформує компанія.
Силовики прочісують місто, попутно розкриваючи злочини за гарячими слідами
У самому місті поліція прочісує придорожні кафе, торгові намети, ринки, автосервіси – всі ті місця, що прийнято називати сумнівними. За силової підтримки ОМОНу співробітники Міграційної служби просять гостей міста пред’явити документи, розповідає Перший канал.
Протягом минулої ночі в рамках операції було перевірено без малого 4800 об’єктів і понад 170 людей. 56 злочинів було розкрито по гарячих слідах – це майже дві третини від загальної кількості злочинів, зареєстрованих цієї ночі. Встановлено 78 осіб, причетних до скоєння цих злочинів, у тому числі одну людину викрито у незаконному зберіганні зброї, повідомив ІТАР-ТАРС офіційний представник обласного оперативного штабу Андрій Пилипчук. Затримані доставлені до відділів поліції, за ними проводиться перевірка.
Операція триватиме до особливого розпорядження, поліція і військовослужбовці внутрішніх військ несуть службу у посиленому режимі.
У місті напружена атмосфера , транспорт різко спорожнів
Але незважаючи на всі вжиті заходи, у Волгограді оселився страх, пише “Російська газета”. “Два теракти поспіль перед Новим роком, три за останні два місяці – це вже занадто”, констатує автор статті, нагадуючи тим самим, що був ще вибух смертниці в Волгоградському автобусі 21 жовтня, який убив семеро осіб.
Відразу після вибуху в тролейбусі громадський транспорт різко спорожнів, а таксі, навпаки, стали користуватися підвищеним попитом, свідчить видання. Містом поповзли чутки про повторні теракти, особливо їх напливу піддалися соцмережі, тож владі довелося оперативно і публічно їх спростовувати, щоб не посіяти паніку. А пізніше поліція розігнала стихійний “народне зібрання”, затримавши з півсотні учасників несанкціонованої акції.
“Страх – як глибоко загнана скалка, не дає забути про все це і відчути себе в безпеці, – пише кореспондент газети у Волгограді. – Немає звичайної передсвяткової штовханини в магазинах, радісного очікування свята. Немає дитячих ялинок, немає суєти на вулицях. Зрозуміло, люди живуть своїм звичайним життям. Але напруга відчувається”.
Понівечений вибухом тролейбус прибрали з вулиці ще в понеділок. Щоб зрушити машину з місця, довелося зрізати шматки металу, що стирчали в усі боки, розповідає журналіст Першого каналу.
Москва приймає все нових постраждалих
Постраждалі внаслідок двох терактів залишаються в лікарнях міста, деяких перевозять на лікування до Москви. Для транспортування організований спеціальний авіаміст. Двома рейсами МНС в столицю вже доставлені 14 осіб.
До перельоту готують ще двох постраждалих, повідомив в ефірі телеканалу “Росія 24” головний лікар міської лікарні швидкої медичної допомоги N25 Волгограда Олександр Попов.
У реанімації цієї лікарні знаходяться дев’ять пацієнтів, у тому числі 43-річний водій тролейбуса Сергій Боронін; двоє з них – у вкрай важкому стані. До водія, який отримав травму голови і переніс операцію, лікарі поки що нікого не допускають. Втім, вже протягом дня він, можливо, буде переведений в звичайну палату, повідомили у вівторок ІТАР-ТАСС в комітеті інформаційної політики міської адміністрації.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас